Ozon Terapi Uygulaması

Ozon Gazı Hakkında


Ozon üç oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir. Hayatımızın devamını sağlayan hava olarak adlandırdığımız oksijen 2 atomdan oluşurken(O2) , ozon 3 atomdan oluşmuştur. Kimyasal olarak O3 olarak adlandırılır. Ozon atmosferde bulunan en önemli gazlardan birisidir. Yerden 10-40 km yükseklikte bulunan stratosfer tabakasında bulunur. Atmosferde bulunan ozon tabakası güneşin zararlı ışınlarını filtreleyerek dünyaya ulaşmasını engeller ve biyolojik dengenin korunmasını sağlar, gökyüzünün mavi renginin kaynağı ozon tabakasıdır. Dünyadaki yaşam için ozon tabakasının ne denli önemli olduğu son yıllardaki bilimsel çalışmalarla öğrenilmiş, ozon tabakasına zarar veren ürünlerin kullanımı konusunda insanlar devamlı uyarılır olmuştur.
Oksijen (O2) yüksek enerjili bir ortamda bulunduğunda iki atomu birbirinden ayrılır, ayrılan atomlar 3 atomlu yapı oluşturduğunda ozon bileşiği meydana gelir. Kısaca ozon oksijenin yüksek enerjili haline ozon denir. Fırtınalı havalardan ve şimşek çakması gibi doğa olayları sonrası yüksek yerlerde, deniz kıyısında duyulan ozon kokusudur.Şimşek gibi doğa olayları sonrası oksijen yüksek enerjiye maruz kalarak 3 atomlu ozon oluşturur.
Güneşten gelen ultraviyole ışınları ozon tabakasını geçerken ozonu parçalayarak oksijen(O2) bileşiğini oluşturur, bu oksijende yeryüzünde soluduğumuz havadır.
Ozon oda sıcaklığında renksiz, karakteristik keskin bir kokusun olan, havadan ağır bir gazdır. Ozon ismi Yunanca ‘’koklamak’’ anlamına gelen ‘’ozein’’ den gelir.
Alman kimyacı C.F.Schönbein tarafından 1840 da keşfedilmiştir.
Ozon Gazı Etkileri
Ozon mikroorganizma denilen çok küçük canlılar üzerinde çok güçlü öldürücü etkiye sahiptir. Genel olarak mikrop denilen virüs, bakteri, mantar gibi organizmaların yaşamasını ve çoğalmasını engeller. Bu özelliği ile bilinen en etkili dezenfektan maddedir. Klordan bu yönü ile 3000 kattan daha fazla güçlü etkiye sahiptir. 1 gr ozon 1 ton sudaki zararlı organizmaları birkaç dakika içinde öldürür. Bu özelliği sayesinde suların dezenfekte edilmesinde kullanılır.
Koku giderici etkisi vardır. Bu yönü ile havanın temizlenmesinde çok yararlıdır.
Ortamda bulunan çeşitli moleküllerin parçalanarak yok olmasını sağlar. Bu yiyecek ve içeceklerin renk, koku ve tat özelliklerinin korunması ve sağlanmasına yarar.
Ozon bu etkileri nedeniyle günümüzde çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Genel olarak tıp dışı kullanım alanları;
Suların Temizlenmesi: Sanayi atıkları, yer altı kaynak suları, yüzme havuzları, içme suyu gibi çeşitli özellikteki suların temizlenmesinde kullanılır ve suların kullanılabilir hale getirilmesinde, doğaya uygun, içilebilir, hale gelmesini sağlar.
Havanın Temizlenmesi: Mikroplar ve koku üzerine olan etkisi nedeniyle her türlü ortamın havasının temizlenmesi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ortamın Temizlenmesi: Gıda üretimi yapan tesis ve işletmelerin, sağlık sektöründeki hastane, ameliyathane gibi yerlerin insan sağlığına zararlı olabilecek koşullarının giderilmesini sağlar.
Gıda Üretimi: Endüstriyel olarak üretim yapılan çeşitli ürünlerin sağlıklı ve dayanıklı olması amacıyla çok yararlıdır. Et, balık, tavuk, sebze, meyve vb. üretiminde ürünlerin mikroptan arındırılması, insan sağlığına zararlı olabilecek ilaç gibi kimyasallardan temizleme, renk, koku, tat gibi özelliklerinin korunması, sağlanması ve devamlılığı ozon yardımıyla gerçekleşmektedir.


Endüstriyel ozon:
endüstriyel ozon atmosferdeki havanın içinde bulunan oksijen (O2) gazından elde edilen ozon (O3) gazı ile havanın karışımı ile oluşur ve dünyanın her tarafında başlıca kullanım alanı şehir su şebekesinin sterilizasyonu ve kimyasal beyazlatma işlemleridir.
Medikal ozon:
Endüstriyel ozonun aksine medikal ozon saf medikal oksijenden elektrik deşarjı ile ozon/oksijen karışımını tam istenen konsantrasyon ve dozda karıştırarak elde edilir. Konsantrasyonu 1 ile 100 mikrogram/mililitre (µg/ml) arasında %0,05 O3 / %99,95 O2 ile %5 O3 / % 95 arasında değişen ozon/oksijen konsantrasyonlarına karşılık gelir. Ozon molekülü stabil olmadığından medikal formu her zaman klinikte özel bir jeneratör(Ozon Jeneratör Cihazları) tarafından taze olarak hazırlanır ve hastaya hemen uygulanır. Çünkü üretildikten 1 saat sonra orijinal ozon moleküllerinin yarısı oksijen moleküllerine dönüşür ve geriye orijinal karışımın sadece yarısı kalır.
Ozonterapi Nedir?
Ozon gazı, tıpta hastalıkların tedavisinde, immun sistemin güçlendirilmesinde, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve diğer amaçlarla 150 yıldan fazla zamandır Avrupa, Asya ve Amerika’da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici, destekleyici uygulamalara“ozonterapi“ denilmektedir. Ozonterapi bir alternatif tıp yöntemi değildir. Tamamlayıcı veya ana tedavi yöntemi olarak kullanılır. Son yıllarda giderek artan bilimsel çalışmalar sayesinde ozonun özellikleri daha iyi anlaşılmış, daha çok hastalıkta başarıyla kullanılabileceği klinik araştırmalarla ortaya konmuştur.
Yaşam oksijensiz mümkün değildir, aynı zamanda sağlıklı olmak, iyileşmek, enerjik olmak oksijensiz gerçekleşemez. Yaşadığımız büyük şehirlerdeki oksijen miktarı %21 düzeylerinin altına inmekte sadece nefes alarak sağlığımız için yeterli oksijeni almak zorlaşmaktadır. Sigara kullanımı, hava kirliliği, stres, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme gibi durumlarda vücutta toksinlerin birikimine sebep olur, tüm bu sebepler vücudumuzun oksijene gereksinimini artırmaktadır. Oksijen yetersizliği kronik yorgunluğa,erken yaşlanmaya,direnç mekanizmasının düşmesine, hastalıklara kolay yakalanmaya, kanser gibi hastalıklara zemin hazırlar.Vücudumuz için yeterli oksijenlenmeyi sağlamak için nefes almanın dışında daha fazla şeyle yapmalıyız.Yaşadığımız ortamı değiştirmek,sağlıklı çevre yaşam alanları yaratmak bu yöntemlerden birkaçıdır.
Ozonterapi vücudumuzda doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlayan ve toksinleri yok eden, bilinen en güçlü tedavi yöntemidir.
Ozonterapi Tarihçesi
1785 yılında- Ozonun varlığını dünyada ilk kez Martinus Van Marum bulmuştur.
1840 yılında- Alman kimyacı Christian Friedrich Schönbein tarafından ozon gazı belirlendi, insanlarda kullanıldı.
1856 yılında ozonun mikrop öldürücü etkisi anlaşılarak hastalara kullanılan aletlerin dezenfeksiyonunda kullanıldı.
1860 yılında ozonun suların mikrobik yönden temizlenmesi yanında istenmeyen koku ve tat özelliklerini gidererek içme suyu elde edilmesinde kullanımı başlandı.
1915 yılında Dr. Albert Wolf 1. Dünya Savaşında gangren ve savaş yaralarını ozonla tedavi etmeyi başardı.
1990 yılında Dr. Bocci ozonun immun sistemi nasıl güçlendirdiğini bilimsel olarak kanıtladı.
Ozonterapi 150 yıldan uzun süredir tıp alanında kullanımı mevcut olması yanında her geçen gün çarpıcı yeni sonuçlara ulaşılmaktadır.
Dünyada Almanya, ABD, Küba, İtalya, Rusya, İngiltere, Malezya ve Brezilya gibi ülkelerde sadece ozon terapi uygulayan özel hastaneler yanında İtalya’da Üniversitede özel Ozonterapi Kürsüsü bulunmaktadır.
Ozonterapinin Etkileri
Ozon, oksijende bulunmayan birçok biyolojik özelliğe sahiptir.
• Vücutta yarattığı oksijenlenme artışına ek olarak, güçlü dezenfektan özelliği sayesinde bakteri, virus ve mantarları yok eder.
• Bagışıklık sistemini son derece etkili bir şekilde harekete geçirir, bağışıklık sisteminin güçlenmesi kişilerin hastalıklara karşı olan dirençlerini artırır, yeni hastalıklara yakalanma ve hastalıkların tedavisinde yardımcı rol oynar.
• Hücre metabolizmasını arttırarak enerji ve canlılık sağlar,
• Akyuvarlardan kansere karşı mücadele eden maddelerinin üretimini arttırır,
• Alyuvarların flexibilitesini ve oksijen taşıma kapasitesini arttırarak, en ince damarlardan bile kolayca geçerek hücrelere kadar ulaşmasını sağlar. Dokulara taşınan oksijen miktarını artırır.
• Kan yoğunluğunu azaltır, kan dolaşımını arttırır, yeni damar oluşumunu tetikler, kandaki lipitleri ve şekeri azaltır,
• Detoks edici özelliği ile vücudumuzdaki petrokimyasalları (pestisitler, ilaç atıkları. Asidik maddeler) azaltır.
• Antineoplastiktir.(hızlı büyüyen kanser hücrelerinin bölünmesini ve yayılım yapma özelliğini engeller)
• Hormon ve enzim üretimini normale döndürür,
Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlar,
• Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir.
• Depresyon ve anksiyeteyi ferahlatıcı etkisi vardır.
• Adrenalini okside ederek genel bir sakinlik sağlar.
• Depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olur.
• Yaşlanmadan ve vücuttaki bir çok fonksiyonun düzgün işlememesinden sorumlu olan serbest radikalleri,vücudun anti oksidan(serbest radikallere karşı mücadele eden) kapasitesini arttırarak, etkisizleştirir.
Bu yüzden ozonterapi bir çok hastalığın kökeni olan yetersiz oksijenlenmesi, serbest radikaller ve zayıf savunma sistemi problemini hallederek 100 den fazla hastalığın önlenmesi ve tedavisinde oldukça etkindir.
Ozonterapi hangi durumlarda uygulanır?
Ozonterapi sağlıklı insanlarda ve insanların hastalık dönemlerinde de uygulanabilen son derece güvenli uygulamalardır.
Sağlıklı Kişilerde Ozonterapi Uygulamaları
Endüstrileşen dünyamız, sanayileşen toplumlar hava kirliliği, suların kirlenmesi, sağlıksız besinler gibi yaşamı ve canlı organizmaları tehdit eden birçok zararı da yanında getirmektedir. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yediklerimiz içinde bize zararlı olabilecek birçok başka madde içermektedir. Bu zararlı maddeler vücudun atılım ve boşaltım organlarınca bertaraf edilmeye çalışılsa da birçok toksin denilen atıklar hücrelerimizde, dokularımızda bize çeşitli sorunlar yaratmak üzere kalır.
Stres günümüzde çalışan çalışmayan herkesin ortak derdi gibidir. İnsanın kendisine yeterli dinlenme ve eğlenme zamanı ayıramıyor olması sorunların kaynağı gibi görülür. Sorguladığımız zaman herkesin işiyle, eviyle, ailesiyle, yakınlarıyla bazı sıkıntıları, maddi manevi sorunları olduğunu görürüz.
Birçok insan yetersiz uyku uyumaktadır. Çoğu kez uyku süresi zaman olarak yeterli ise de uykudan dinlenmiş olarak uyanılmamaktadır. Sabahları uyanıldığında kendini yorgun ve dinlenmemiş olarak hissetmek sıklıkla görülmektedir.
Modern çağımızın günlük yaşamda getirdiği kronik yorgunluk, hayattan zevk alamamak, stres ve çeşitli vücut ve baş ağrıları bulguları yetersiz oksijenlenme ve toksinlerin birikiminden kaynaklanır; günlük yaşam ve çağımızın sorunu olan bu bulgulardan ozonterapi sayesinde kurtulmak mümkündür.
Detoksifikasyon(toksinlerden arınma) :Çeşitli nedenlere vücudumuza girmiş bulunan çeşitli kimyasal ve biyolojik atıkların uzaklaştırılması, zararsız hale gelmesi ozon tedavisi ile sağlanabilir. Yediklerimiz, içtiklerimiz, ilaç olarak kullandıklarımızın yanında yaşayan canlı bir organizma olarak bedenimizde metabolizma artığı olarak oluşan toksin denilen maddelerin uzaklaştırılmasını, sağlığın kazanılmasını ve korunmasını sağlar.
Anti-aging: Yaşlanma ve yaşlanmanın etkilerinin geri alınması, bedensel ve ruhsal anlamda daha sağlıklı, zinde olmak ozonun getirdiği yararlar arasındadır. Bu etki serbest radikallerin atılması, hormon sisteminin canlandırılması (reaktivasyon) ve genel olarak hücrelerin dolayısıyla genel sağlık halinin yeniden kazanılması ve sürdürülmesi yoluyla mümkün olmaktadır.
Estetik Bakımdan: Ozon tedavisi insan vücudunda yarattığı etkiler aracılığı ile kilo sorunlarına yarar getirebilir. Ayrıca özellikle ozonun içeriği olan yüksek enerjili oksijen sayesinde deri hücrelerinin canlanması, gençleşmesi yoluyla esneklik, gerginlik sağlanır ve sellülit sorunu giderilebilir.
Kendini İyi Hissetme: Ozon tedavisi gören insanların yaklaşık tamamının ifade ettiği olgudur. Yüksek enerjili oksijen insanların kendilerini zinde ve sağlıklı olarak hissetmelerini sağlamaktadır. Bu yalancı bir hissediş değil tedavi sonrasında da devam eden bir durumdur.
Bağışıklığın güçlenmesi, direncin artması: Ozonun sağlıklı insanlara sağladığı en önemli yararlardan birisi de sağlıklı olan kişilerin bu halinin devamının sağlanmasıdır. Artan vücut direnci, güçlenen bağışıklık sistemi sayesinde çeşitli enfeksiyon hastalıklarına yakalanma olasılığı azaltılırken bir şekilde yakalanılan hastalıkların da kısa sürede atlatılması mümkündür.
Kronik Yorgunluğun Giderilmesi: Çağımızda birçok kişinin ortak derdi olan sürekli olarak kendini yorgun, bezgin hissetme durumu ozon yardımıyla giderilmektedir. Ozonun verdiği etki ile yorgunluğa neden olan kimyasal reaksiyonlar önlenmektedir. Kan ve dolaşım sistemine olan etkilerle çalışma ve yaşam temposunda herhangi bir değişiklik olmadan da insanlar bu sorunlarından kurtulabilmektedir.
Ağrıların Giderilmesi: Hasta olmadan da sağlıklı insanlar çeşitli nedenlere ağrı hissetmektedir. Gün içinde farklı yerlerinde ağrı oluşmaktadır. Bunun nedeni yorgunluk, stres ya da başka bir etken olabilir. Ozonun etkisiyle bu ağrılar oluşmamakta ve oluşanlar da giderilmektedir.
Hastalıklarda Ozonterapi Uygulaması;
• Hemen hemen tüm beyin,kalp,ve kol ve bacaklardaki damar dolaşım bozuklukları ve tıkanıklıklarında;İyileşmeyen veya iyileşmesi zor yara ,yanık ve egzema,,mantar,dermatitler,sedef gibi cilt lezyonlarında.;
• Kanser tedavisinde ; Kanser hastalarında ozon tedavisi tamamlayıcı tedavi olarak oldukça başarılıdır. hücre koruyucu ve hücre yenileyici etkileri sayesinde,kemoterapinin ve radyoterapinin kanserli doku üzerindeki tahrip edici etkisini artırırken, ilaçların olumsuz yan etkilerini çok büyük oranda yok eder;
• Şeker hastalığı ve ona bağlı tüm problemlerin önlenmesi ve tedavisinde;
• Romatizmal hastalıklar ve çeşitli eklem ve kas hastalıklarında;
• Ülseatif kolit,chron hastalığı ve benzerleri gibi çeşitli bağırsak hastalıklarında;
• Multiple skleroz,Alzheimer , Parkinson ve nöropatiler gibi nörolojik hastalıklarda;
• Hepatit A,B,C ,Herpes ve HIV gibi çeşitli viral enfeksiyonlarda;
• Hemen hemen tüm geriatrik (yaşlılığa bağlı)problemlerde;
Modern çağımızın getirdiği, kronik yorgunluk, hayattan zevk alamama, stres ve çeşitli vücut ve baş ağrıları ile seyreden yetersiz oksijenlenme ve toksin birikim bulguları durumunda ozonterapi uygulaması son derece güvenli ve etkili uygulamalardır.
Ozonterapi Uygulaması;
Ozonterapide ozon insanlara oksijen gibi solunum yoluyla verilemez. Çünkü güçlü oksidasyon özelliği ile saf halde solunursa belirli bir dozdan sonra tahriş edici etki gösterir. Fakat deriden ve dokulardan ozon çok kolaylıkla emilir. Onun için ozon tedavisi genel olarak kanın ozonlanması yoluyla yapılır. Kanın ozonlanması kişinin az miktarda kanı alınır,kan ozon jeneratörleri vasıtası ile ozonlanarak tekrar kendisine geri verilerek yapılır.
Ozonterapi uygulama yöntemi, sıklığı, dozu kişiye, hastalığına göre değişebilir. Genel yaklaşımla haftada 3 kez olarak seanslar şeklinde 10 seans olarak uygulanır,gerekli durumlarda seanslara devam edilir.Ozonterapi uygulaması oldukça kolay ve kısa süreli bir işlemdir, kişi uygulama sonrası sosyal hayatına devam edebilir.
Ozonterapi Uygulama Yöntemleri
1-Major Otohemoterapi: Ana uygulama yöntemidir. kişinin damarından 100 cc. kadar kan özel , steril , vakumlu şişelere alınarak istenen konsantrasyonda ozon gazı ile ozonlanır ve hastaya tekrar geri verilir. Uygulama süresi 20-30 dk dır.
Sağlıklı kişiler ve hastalıkların tedavi edilmesi ozonterapisinde kullanılır
2-Minör Otohemoterapi:Hastanın damarından 5 cc. kadar kan alınarak ozonla karıştırılır ve kas içine enjekte edilir.Uygulama süresi 5 dk dır.
Bu yöntemle spesifik olmayan bağışıklık sistem aktivasyonu yapılır: alerjik hastalıklarda ve genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirmekte kullanılır.
3-External Tedavi(Torbalama):El ,kol ayak veya bacakları bir torba içine alarak gaz verme işlemidir.
Bu metod ülserleri, yaraları, açık yaraları, ameliyat sonrası oluşan lezyonları, shingles (herpes) ve enfekte olmuş alanları tedavi etmekte çok etkilidir.
4-Kas içi uygulama: Özel enjektörlerle ozon gazı kas içine enjekte edilir.
5-Eklem içi uygulama: Özel enjektörlerle ozon gazı eklem içine enjekte edilir.
Bu metod ağrılı enflamatuar hastalığı olan ekleme uygulanır (artrit,rekurren artroz, genel patolojik sertliklerde uygulanabilir) ).
6-Rektal Uygulama:Ozon gazının rektal yolla barsak içersine verilmesidir.
Bu metod genelde bağırsakların enflamatuar hastalıklarında endikedir ancak son zamanlarda daha az invaziv olmasından dolayı genel sağlık ve yeniden canlanma için kullanılmaktadır.
7-Transdermal ozonterapi: Sauna içine gaz vererek, tüm ciltten emiliminin sağlanmasıdır.
Ozonterapi Kimlere Uygulanmaz?
Ozonun uygulanmasının yapılamadığı durumlar son derece kısıtlıdır;
Alyuvarlarda bir enzim eksikliği ile birlikte seyreden Favizm (GL-6-F Dehidrogenaz Enzimi Eksikliği) olarak adlandırılan hastalığa sahip olanlar,
Aşırı alkol kullananlar,
Hipertiroid (tiroid bezi aşırı çalışanlarda)
İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili rahatsızlığı (Hemofili, kanama pıhtılaşma hastalıkları v.s.) olan hastalarda,
Kronik ve tekrarlayıcı Pankreas bezi iltihaplarında (pankreatitler),
Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ve kanamanın aktif olarak devam ettiği beyin felci gibi bazı hastalarda,
Ozona karşı alerjisi veya intoleransı (tahammülsüzlüğü) olanlarda (çok nadir görülen bir durum olup, daha ziyade kokuya olan tahammülsüzlüklerde oluşur) uygulama yapılamaz.
Hamilelere ozonterapi uygulaması ilk trimesterde yapılmaz.
Uygulama öncesi ayrıntılı muayene ve tetkikler yapılır, hastaların uygulama öncesi hastalıkları ve kullandıkları ilaçları hakkında hekime bilgi vermeleri gerekir.
Ozon tedavisinin herhangi bir şekli uygulanmadan önce ozon terapi uygulayacak doktora kullanılan ilaçlardan ve uygulanan özel diyetlerden yakın zamanda bitmişse bile bahsetmeyi unutmayınız. Eğer sadece doktor tavsiye ederse bunları bırakmalısınız. Doktorunuz ayrıca kalıtımsal hastalıklardan, alerjilerden ve diğer şikayetlerden ve geçmişte nasıl tedavi edildiğinden veya edilmekte olduğundan haberdar edilmelidir.
Ozonterapi Uygulaması Sonuçları;
Ozon tedavisi; tıbbi etkilerinin çoğunu şu 2 mekanizma üzerinden gerçekleştirir:
1– Kan oksijen düzeylerini artırmak
2. Bağışıklık sistemini düzenlemek, güçlendirmek
Kan oksijen düzeyinin artması neden önemlidir?
Beyin için oksijen çok önemlidir.
Bol oksijen alan beyin hücreleri (nöronlar) bol enerji üretmeye başlar. Böylece metabolizmaları yükselir, birbirleriyle iletişimleri yoğunlaşır. Beyin hücreleri ‘’mutluluk hormonu’’ endorfin salgılamaya başlarlar.
Böylece biz de kendimizi daha keyifli, daha enerjik, daha zinde hissederiz.
Bu, bir histen ibaret değildir, gerçekten de daha enerjik ve zinde oluruz.
Beyin, vücudumuzdaki tüm yaşamsal olayları yönettiği için, beyin sağlığı da vücut sağlığımızın temelidir.
Beyin hücreleri bol oksijenin etkisi altında daha iyi çalıştıkça, onların yönettiği vücut faaliyetleri de iyileşir.Örneğin hormonal mekanizmalar harekete geçer.
Bilindiği gibi vücudumuzdaki bütün hormonal sistemler beyin tarafından idare edilir.
Ozon tedavi ile, bozulan uyarı sistemleri kendini onarır.
Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi, güçlenmesi bile, doğrudan etkilerin yanı sıra, önemli ölçüde yukarıdaki etkiler doğrultusunda meydana gelir. Zira bağışıklık sisteminin hücrelerinde de, tıpkı beyin hücrelerinde bulunan ‘alıcı’ moleküller vardır. Beyin hücrelerinin metabolizmasının yükselmesi bağışıklık sistemini de olumlu bir şekilde uyarır, bağışıklık sistemi güçlenir.
Sonuç olarak;
Halsizlik, isteksizlik, uykusuzluk, enerji azlığı, konsantrasyon güçlüğü, kronik yorgunluk sendromu, depresyon, anksiyete, panik atak gibi belirtiler iyileşir.
Vücut hastalık etkenlerine karşı daha dayanıklı olur.
Virüs ve bakterilerin infeksiyon meydana getirmesi zorlaşır. Kronik infeksiyonlar ozon tedavisinden sonra hızla iyileşirler.
Günlük aktiviteler sırasında kolay kolay yorulmayız.
Uykusuzluk çekiyorsak uykusuzluk; aşırı uyumaktan şikayetçi isek aşırı uyuma gibi belirtiler kendiliğinden düzelir.
Ayrıca, ozon tedaviden sonra kan akışkanlığının artması sayesinde dolaşım iyileşir, buna bağlı olarak şeker hastalığı, kalp damar hastalığı, varis, damar sertliği ve benzeri pek çok hastalık hızla iyileşir.
Ozonterapi Uygulama Öncesi ve Sonrası
Ozonterapi uygulaması tıbbi muayene ile başlar. Ayrıntılı olarak tüm sistem muayeneler yapılır hastalıklar, kullanılan ilaçlar, kişisel ve ailesel hastalık öyküleri incelenir.
Kan tablosunun değerlendirilmesi için kan tahlilleri yapılır.
Muayene sonrası ozon uygulaması yapılır uygulama yaklaşık 5-30 dakika arasında sürecektir.
Ozonterapi uygulama sonrası kişi sosyal hayatına dönebilir.
Bazı durumlarda ozonterapistin beslenme ve diğer konulardaki önerileri iletilir.