Dudak Dolgu Uygulaması

Dudak Dolgu Uygulaması

Dudaklar tarih boyunca kadınlarda güzelliğin simgesi olmuştur.
Sosyal yaşam içerisinde dudakların belirginleştirilmesi, kozmetikler ile belirgin hale getirilmesi estetik ve feminen görünüm açısından oldukça önemlidir.
Dudaklar yapısal olarak ince olabildiği gibi; sonradan bazı hormonal aktivite, travmalar, doku destek yapılarının zamanla azalmasına bağlı olarak hacim kaybedebilirler. Dudakların ince olması kimi kadınlarda estetik açıdan sorun olarak algılanabilmektedir.
Dudaklar yapısı kalınlığı hacmi kontürleri genetik olarak belirlenmiş yapılardır. Dudakların dolgun,hacimli, belirgin kontürleri olan gösterişli hale getirilmesi dolgu maddeleri ile mümkün olmaktadır. Dudak dolgu maddesi uygulamalarında genetik yapının çok bozulmayacağı, hacim , dolgunluk artışı ve dudak çizgilerinin belirginleşeceği unutulmamalıdır.
Üst dudağın orta kısmını burun ile birleştiren iki çizgiye filtrum adı verilir. Bu iki paralel kabarık çizgiye yapılacak dudak dolgusu uygulaması ile dudaklara daha estetik, feminen ve çekici görünüm sağlanabilir.
Üst dudağın orta kısmındaki “V” şeklindeki kavis de (cupidis bow) dolgu maddeleri ile belirginleştirilerek, estetik dudak görünümü oluşturulabilir.

Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgu uygulaması hekimin muayenesi ile başlar, muayenede dudakların yüz içerisindeki konumu, dolgu sonrası görünümü değerlendirilir. Dudak bölgesine anestezi uygulanır.
Dudak dolgu maddeleri çok ince iğneler ile dudak içerisine, kontürlere dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır.Uygulama yaklaşık 20-30 dk sürer.Uygulama sonrası kişi önerilerle sosyal hayatına dönebilir.


Kalıcılığı ne kadar sürer?

Dudak dolgunlaştırması amacıyla kullanılan çok sayıda dolgu maddesi mevcuttur. Dudak dolgusunun kalıcılığı kullanılan maddeler bağlı olarak değişir.
Dünyada sıklıkla dudak dolgu maddesi olarak Hyaluronic Acid tercih edilir, bu dolgu maddesinin kalıcılığı 8-12 ay civarındadır. Kullanılan bazı dolgu maddeleri ile dudak dolgusu kalıcılığı 2-5 yıla kadar uzayabilmektedir.

Uygulama Yan Etkileri

Dudak dolgu maddesi uygulaması bir enjeksiyon uygulamasıdır, bu yaklaşımla enjeksiyonlu işlemlerde görülebilen yan etkilerle karşılaşılabilir. Uygulama bölgesinde ödem, şişlik gibi etkiler ortaya çıkabilir, bu etkiler kısa sürede tedaviye gerek duyulmadan iyileşecektir.

Uygulama Sonrası Öneriler

  • Dudak dolgu maddesi uygulama sonrası kişi sosyal hayatına hemen dönebilir, bunun yanında bazı uyarıları dikkate alınması gereklidir;
  • Uygulama sonrasında dudaklarda belirginleşme ve ödem oluşacaktır, ödem ve şişlik 1-2 gün içersinde gerileyerek dudaklar normal görünümüne kavuşurlar.
  • Uygulama sonrası 24 saat çok sıcak ve soğuk sıvı alınmaması, dudaklara çok sıcak ve soğuk temasından kaçınılması gerekir.
  • Uygulama sonrası 2-3 gün vakumlu öpüşmekten kaçınmak gerekecektir.
  • Uygulama sonrası dudaklara 24 saat ruj sürülmemeli, masaj yapılmamalıdır.