Botoks Uygulaması

Kırışıklık tedavisinde, dolgu maddesi çok küçük miktarda, kas içine enjekte edilerek, kırışıklıklara neden olan kasların rahatlaması sağlanır. Böylece ciltteki kırışıklıklar kasların rahatlaması ile ortadan kaybolur. Kırışıklık tedavileri en fazla 5-10 dk sürer. Tedavi etkinliği 4-8 ay devam eder. Tekrar edilen uygulamalar ile daha kalıcı sonuçlar sağlanır.
Uygulama yerleri nelerdir?
  • Göz çevresi kırışıklıkları
  • Alın ve kaş arası mimik kırışıklıkları
  • Dudak çevresi kırışıklıkları
Diğer bir uygulama alanı ise aşırı terleme ve buna bağlı değişik rahatsızlıkların giderilmesidir.
Koltuk altı, el ve ayaklarda yoğunlaşan ve tıp dilinde “hiperhidrozis” olarak adlandırılan terleme hastalığına karşı kırışıklık tedavisi son yıllarda oldukça fazla kullanım alanı bulmuştur.
Stres, emetikler, insülinler gibi uyaran ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan ilaçlar ve hormonlar terlemenin başlıca nedenleri arasında bulunmaktadır. Bazen yapısal olarak da çok fazla terleme gözükebilir.
Terlemenin yoğun olduğu deri altına çok az miktarda enjekte edilen dolgu, ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici süre bloke ederek ter üretimini engelliyor.
Kırışıklık tedavisi, çok ince uçlu iğnelerle terleyen bölgeye sık aralıklarla uygulanır. Uygulamadan sonraki ilk hafta içerisinde iyileşme gözlenir. Kırışıklık tedavisinin etkisi genellikle 6 ile 8 ay sürer, etki geçmeye başladığında ikinci uygulama yapılır. Kişiye bağlı olarak ter bezlerinden aşırı ter salgılanmasını belli bir sürelik durdurmak ve böylece özellikle yaz aylarında gerek koltuk altı gerek avuç içi gerekse ayak tabanı terlemesi giderilebilmektedir.